Niedawno w Manowcach odbyła się szczególna kolacja degustacyjna połączona z akcją charytatywną zorganizowaną przez szefa kuchni Czesława Mikołajczyka i Pałac Manowce. Celem akcji było zebranie funduszy na dalsze leczenie i walkę z przewlekłymi chorobami dla siedmioletniej Julii Zganiacz.
Impreza była możliwa dzięki wyjątkowej współpracy pięciu czołowych szefów kuchni z Zachodniopomorskiego i pięciu restauracji, które reprezentowali: Mariusz Siwak z restauracji hotelu Courtyard by Marriott Szczecin City, Michał Majewski z restauracji Tkacka 7, Michał Wernio z restauracji hotelu Vulcan, Krzysztof Łosiewicz z restauracji hotelu Bursztynowy Pałac oraz Czesław Mikołajczyk z restauracji Rumclub. Wina zapewniły nam dwie zachodniopomorskie winnice: Kojder i Jassa. Imprezę wsparły także firmy KJ Gastro, Fusion Gusto, Green Love, Antex zaopatrzenie gastronomii, KwiatoweONE i Suknie Ślubne Fajerska Urszula. Kolację umilał występ Sandry Żuk-Grzejszczyk z zespołem. Dziękujemy wszystkim zaangażowanym osobom, partnerom i gościom wydarzenia, którzy z wielkim sercem brali udział w licytacji.